Bolero

I lager.

37 700 kr

Sportig, dynamisk och extremt bekväm: Bolero är baserad på en iberisk arbetssadel. Kombinationen med bladsadel och den smala midjan på en klassisk dressyrsadel gör bolerodressyren perfekt för sportig och klassisk dressyrridning

Bolero har breda sadelpaneler som är sydda på svettkåpan på båda sidor (bundna paneler). Detta skapar en bred kontaktyta som möjliggör avslappnad och bekväm ridning för häst och ryttare tack vare optimal tryckfördelning.

Ryttaren får bra stöds av de kortare klossarna  medan knäna förblir fria. Detta ger ett optimalt stöd, speciellt för energiska hästar i dressyr och  i working equitation eller för osäkra ryttare, för att bibehålla position och tyngdpunkt utan att känna sig begränsad.

SKL är sydd på Bolero Dressur Deluxe, vilket ger sadeln en mycket speciell design i denna version.
Dessa sadlar är utrustade med ett flexibel sadelbom och omstoppningsbara ullbossor. Bommens vidd kan mekaniskt justeras till rätt storlek från Small-Xvid med hjälp av en nyckel. Lätt att anpass till olika hästar.

Designa din egen sadel. Beställningsvara ca 10-15 veckors leveranstid. Ta kontakt för beställning och mer information. Erbjuder hjälp med att mäta ut, inpassning och rådgivning vid sadelköp. Erbjuder provridning  och erbjuder avbetalning genom Klarna.

Bom: Steglöst ställbart framvalv Small-XWide. Ultra flex bom med stålförstärkning.

Sitsstorlek: 16,5",  17,5", 18" och 18,5"

Sadelläder: Svart, African brown, Oak, Cognac 

Söm: Vit, Svart, Grå, Blå, Brun

Piping: Vit, Svart, Grå, Blå, Brun

Beslag: Rostfritt 

Bossa: Omstoppningsbar ullmix


Sadlarna har en steglöst inställbar bom som kan anpassas från Small till XWide enkelt med hjälp av en nyckel.

Mer information om sadlarna hittar ni här Alla Novaflex sadlar