Jerez

I lager.

40 000 kr

Designa din egen sadel. Beställningsvara ca 10-15 veckors leveranstid. Ta kontakt för beställning och mer information. Erbjuder hjälp med att mäta ut, inpassning och rådgivning vid sadelköp. Erbjuder provridning av Amarantsadel och avbetalning genom Klarna.

Bom: Steglöst ställbart framvalv Small-XWide. Ultra flex (fast bom) eller läderbom som är mjukare/bomlös. Ultraflex bom finns i normal eller svängd

Sitsstorlek: S1= 16,5"-17", S2= 17,5"-18", S3=18,5"-19"

Sadelläder: Svart, African brown, Havanna, Kastanj, Naturell, HB2 (brun), Flowertooling.

Läder Säte: Nappa,  Nubuck eller Aspen

Beslag: Mässing eller rostfritt 

Vikt: Ca 9kg

Bossa: Omstoppningsbar ullmix

Tjocklek bossa: Tunn: 4-6cm, Medium 6-8cm, Tjock 8-10cm.

Kanalbredd mellan bossor: Small ca 4cm, Meduim ca 6cm, Vid ca 8cm

Sadellängd bossa: ca 45 cm

Jerez är en kortare och mer kompakt version av den mycket populära Amarant och Bückeburger. En vacker och väl utformad sadel - en nästintill perfekt kopia av den ursprungliga skolsadeln från 1600-talet.
Sadeln har en förfinad och genomtänkt positionering av stöd som gör det möjligt att använda sadeln till de högsta nivåerna inom skolridning. En sadel av högsta klass!

Sadlarna tillverkas i finaste sadelläder. För att få en optimal individuell passform har du möjlighet att anpassa sadelns kanalbredd mellan bossorna, tjockleken på stoppningen (som består av en ullsyntetmix) och sitsstorleken. Sitsen finns i tre storlekar och tillverkas i mjuk nappa eller nubuck. Välj mellan rutat skänkelläge eller slätt skänkelläge. 

Sadlarna har en steglöst inställbar bom som kan anpassas från K1 till K5 enkelt med hjälp av en nyckel.

Mer information om sadlarna hittar ni här