Orléans

I lager.

30 000 kr

Designa din egen Barocksadel. Beställningsvara ca 10-15 veckors leveranstid. Ta kontakt för beställning och mer information. Erbjuder hjälp med att mäta ut, inpassning och rådgivning vid sadelköp. Erbjuder provridning  och erbjuder avbetalning genom Klarna.

Bom: Steglöst ställbart framvalv Small-XWide. Ultra flex (fast bom) eller läderbom som är mjukare/bomlös. Ultraflex bom finns i normal eller svängd

Sitsstorlek: S1= 16,5"-17", S2= 17,5"-18", S3=18,5"-19"

Sadelläder: Svart, African brown, Havanna, Kastanj, Naturell, HB2 (brun), Flowertooling.

Läder Säte: Nappa,  Nubuck eller Aspen

Beslag: Mässing eller rostfritt 

Vikt: Ca 9kg

Bossa: Omstoppningsbar ullmix

Tjocklek bossa: Tunn: 4-6cm, Medium 6-8cm, Tjock 8-10cm.

Kanalbredd mellan bossor: Small ca 4cm, Meduim ca 6cm, Vid ca 8cm


Orléans är en vacker och stilren allroundsadel för skol-och dressyrridning och fritidsridning. Lågt framvalv och skålformade kåpor ger dig rörelsefrihet i sadeln. Tillval är avtagbara knästöd. Levereras med stigbygelupphängning. 

Barock-modellerna är en serie  sadlar med  spansk karaktär. Dessa sadlar är riktiga allroundsadlar som passar för all typ av arbete inom iberisk ridkonst, dressyr och akademisk ridkonst.  

Dessa sadlar är riktiga allroundsadlar som passar för all typ av arbete inom dressyr, Working Equitation men även bra för skogsturer. De är speciellt utformade för att ge ryttaren en korrekt hållning samt en mycket nära kontakt med hästens rörelser.

Sadlarna tillverkas i finaste sadelläder. För att få en optimal individuell passform har du möjlighet att anpassa sadelns kanalbredd mellan bossorna, tjockleken på stoppningen (som består av en ullsyntetmix) och sitsstorleken. Sitsen finns i tre storlekar och tillverkas i mjuk nappa eller nubuck.  

Sadlarna har en steglöst inställbar bom som kan anpassas från K1 till K5 enkelt med hjälp av en nyckel.

Mer information om sadlarna hittar ni här