Om oss

Vi är ett familjeföretag med huvudverksamhet inom sadelmakeri och seltillverkning.

Vi tillverkar och förmedlar körutrustning för tävling och hobbykörning till den moderna hästen. Hållbarhet, god passform och ergonomi är viktigt i vår tillverkning. Vi använder enbart vegetabilgarvat läder från Tärnsjö och Svensktillverkade lokor och selsmide.

Vi har även hästverksamhet sedan många år tillbaka bestående av inkörning av hästar, körkurser och uppvisning med riddarspel. Vi är aktivt tävlande i sportkörning och genom vår långa erfarenhet inom kör- och ridsport har vi samlat på oss kunskap om utrustning hur den bör sitta och fungera optimalt för att våra hästar ska kunna prestera och arbeta på ett trivsamt och säkert sätt.

Vi hjälper gärna till med inpassning och mätning för sele. Vi Tar emot selar och utrustning för renovering, lagning och förmedlar begagnade selar. Här i web shopen hittar ni ett urplock av de selar vi kan tillverka. Har du speciella önskemål ta kontakt så sätter vi ihop en sele efter just era önskemål. Välkomna!

Förutom webbshopen och sadelmakeriet utför vi olika uppdrag med körhästar och riddare. Vi arbetar med filminspelningar, Medeltidsmarknader med Tornerspel och Bröllopskörning.

Vi tar emot hästar för inridning, inkörning eller miljöträning. Vi har även enskilda träningstillfällen där du kan komma med egen häst.


E-postadress: [email protected]

www.hellners.se        Web shop

www.hellnershl.se   För info om våra tjänster